karpuz.gen.tr
karpuz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli, Karpuz meyvesi kendisi lezzetli ve sağlıklı olduğu gibi soyarak attığımız kabuğu da işe yarayıp kullanılmaktadır. Karpuz kabuğu oldukça faydalı ve reçeli yapılarak da tüketilen bir meyve türü olmaktadır. Yaz meyvesi olan karpuz, içerdiği vitaminler sayesinde insan vücuduna oldukça yararlı olmaktadır. Karpuz vücudu kansere karşı en fazla koruyan ve bu yüzden kış hazırlığı olarak reçeli yapılan meyvedir. A ve E vitamini içerisinde barıdırmaktadır. Karpuz reçeli tüketimi yapıldığı zaman vücuttaki doku ve organlara sahip çıkarak zararlı maddelere karşı korumaktadır. Karpuz yüksek derecede su içerdiği için sık sık tuvalete gidilmesini ve vücuttan atık maddelerin daha sık atılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle karpuz reçeli yapılarak tüketildiğinden dolayı hazmı güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca karpuz reçeli kesinlikle kilo yapmamaktadır.

Karpuz reçeli malzemeler
  • Yarım karpuz kabuğu,
  • 5 su bardağı toz şeker,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 çorba kaşığı karbonat,
  • 5 adet karanfil,
  • 1 adet limonun kabuğunun rendesi,
  • Yarım limonun suyu,
  • 3 veya 4 adet limon tuzu.
Yapılışı:
Karpuz kabuklarını ilk olarak soyacak yada bıçak ile soyalım.
Karpuz Kabuğu Reçeli

Daha sonra küp küp olacak şekilde ince ince şeritler halinde doğrayalım. Karpuzun kırmızı yerlerini iyice alalım. Çok önemli bir not ise kırmızı yerleri kalır ise reçel yumuşak olmaktadır. Doğramış olduğumuz karpuz kabuklarını tencereye koyarak, içerisine üzerini geçecek bir şekilde su ilave edilir. Üzerine karbonat ilave edilerek iyice karıştırılır ve 1 gece boyunca buzdolabında bekletilmelidir. Sonra ki gün suyunu süzerek, bolca bir suda yıkanmalıdır. Daha sonra aynı şekilde karpuz kabuklarının üstünü geçecek şekilde su koyularak, 2 dakika boyunca kaynatılarak suyu süzülür. Derin bir tencere içine karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri alalım ve ilk önce orta ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak karpuz kabukları şeffaf bir renk alana kadar pişirilmeye devam edilmelidir. En son olarak limon suyunu, limon tuzunu da ekleyerek  5 dakika boyunca kaynatarak ocaktan alınmalıdır. Hazırlanan karpuz kabuğu reçelini bir köşede soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kavanoza boşaltarak buzdolabında saklamaya özen gösterilmelidir.

Yayınlanma Tarihi : 04.12.2015 10:46:58

Karpuz Kabuğu Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karpuz Kabuğu Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Karpuzlu Limonata

Karpuzlu limonata, Karpuz yaz mevsiminde masamızdan hiç eksik olmayan büyük küçük herkesin bayıla bayıla yediği en serinletici meyvelerden biridir. Bu hafif ve lezzetli meyveyi limonata olarak içmeyi hiç denediniz mi? Denemediysen...

Karpuz Kaç Kalori

Karpuz Kaç Kalori, karpuz çok değerli bir besin değeri bulunan meyve olarak yüzyıllardır hayatımızın parçasıdır. Genel olarak yaz aylarında çıkan bu meyvemiz oldukça sağlıklı bir besin değeridir. Günümüzde ve yüzyıllar öncesi yeme...

Karpuzlu Kokteyl

Karpuzlu Kokteyl; Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinin başında gelir. Nedenide buzdolabında soğuk olarak muhafaza edilmesi ile yendiği anda verdiği serinlik hissidir. O yüzdende bugün sizler ile karpuzlu kokteyl tarifini...

Karpuzlu Kurabiye

Karpuz Kurabiye:  Karpuz görünümlü kurabiyeler hem tadıyla, hem görüntüsüyle bir harika’dır. Zahmetli görünse de malzemeler elinizde olduktan sonra çok kalay olacaktır. Sofranız da masanızda karpuz görüntüsüyle  güzellik katac...

Karpuzlu Sakız

Karpuzlu Sakız, sakız ağacının kabukları arasından sızan bir reçine türüdür. Çiğnendikçe yumuşar. Sakız geleneksel olarak sakız ağacından elde edilse de günümüzde daha ekonomik olması için farklı kaynakların kullanıldığı da görülm...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli, Karpuz meyvesi kendisi lezzetli ve sağlıklı olduğu gibi soyarak attığımız kabuğu da işe yarayıp kullanılmaktadır. Karpuz kabuğu oldukça faydalı ve reçeli yapılarak da tüketilen bir meyve türü olmaktadır. Yaz ...

Karpuz Peynir

Karpuz peynir, Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Yazın her öğünde tüketiriz. Tabi ki yanında tüketilen kahvaltılık peynirle süper yakışır. Beyaz peynir ve karpuz yazın vazgeçilmez besinlerindendir. Bu besinler yazın sıc...

Karpuz Zayıflatırmı

Karpuz Zayıflatırmı, Karpuz içerisinde neredeyse %90 olan su miktarı sayesinde inanılmaz bir sıvı kaynağı olmaktadır. Bunun yanı sıra posası da kabızlık sorunu için oldukça etkilidir. Sadece şekerli bir meyve olduğu ve ekmekle tük...

Karpuzlu Frozen

Karpuzlu Frozen, Türk mutfağında her ağız lezzetine uygun yemekler, pastalar, börekler, mezeler,  limonatalar, soğuk ve sıcak içecekler yapılır. Mutfağa giren her bayan kolaylıkla istediği çeşidi yapabilir. Bayanlar diyorum çünkü...

Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, günümüzde tüketilen reçeller arasında önemli bir yer almaktadır. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da özellikle rağbet gören karpuz reçelini sizlerde  evlerinizde yaparak mükemmel lezzetler alabilirsiniz. Birçok insan kar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

karpuz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018