karpuz.gen.tr
karpuz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, günümüzde tüketilen reçeller arasında önemli bir yer almaktadır. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da özellikle rağbet gören karpuz reçelini sizlerde  evlerinizde yaparak mükemmel lezzetler alabilirsiniz. Birçok insan karpuz reçelini zormuş gibi düşünse de aslında karpuz reçelinin yapılışı oldukça kolaydır. Öyle ki bunun için sadece malzemeleri hazırlayarak bir saatlik bir uğraş yetecektir. Karpuz reçelinin yapılışı sırasında daha çok karpuzun kabukları kullanılmaktadır. Aslında bu bilgi birçok kişiyi şaşırtsa da durum böyledir. Karpuz kabuğunu kullanarak yapacağınız reçelden çok farklı ve güzel bir lezzet alacağınızdan hiçbir zaman şüpheniz olmasın. Karpuz reçelinin vücudunuza sağlayacağı faydalar sizin için oldukça önemli faydalardır. Bu nedenle özellikle kış aylarında tüketmek üzere bu reçeli yaparak uygun ortamlarda muhafaza ederek kış aylarında afiyetle yiyebilirsiniz. Karpuz reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey arifi iyi okuyarak en doğru şekilde uygulamaktır. Aksi durumlarda birçok problemle karşılaşabilirsiniz. Çünkü genellikle malzemelerin tam olarak ayarlanmaması nedeni ile insanlar doğru kıvamı tutturamadıkları için reçelde şekerlenme, cıvıklık ya da koyuluk gibi sorunlar meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra karpuz pekmezi yapıldıktan sonra soğumadan ağzı kapatıldığında şekerleneceği için sürprizlerle karşılaşmamak için soğumadan ağzını kapatmayın.

Malzemeler:
  • Bir karpuzun yarısının kabuğu,
  • Beş su bardağı kadar toz şeker,
  • Beş su bardağı kadar su, 
  • Bir çorba kaşığı karbonat,
  • Beş adet karanfil,
  • Bir adet limon kabuğu (rendelenmiş)
  • Yarım limon suyu,
  • Dört adet limon tuzu
Karpuz reçeli yapılışı:

Adım 1: Karpuz reçelinin yapılışına geçer geçmez öncelikle karpuzun son derece sert kabuklarını küçük kareler şekline doğrayarak bir kap içerisine koyalım.
Karpuz Reçeli

Tabi ki karpuz kabuklarını doğramadan önce kabuğunu soyalım. Kabuklarını soyduğumuz karpuzları dilimlerken son derece dikkat edin. Çünkü sert olan kabukların doğranışı zor olduğundan kendinize zarar verebilirsiniz.
Adım 2: Karpuz kabuklarını soyduktan sonra kullanacağınız bu kabuklarda kırmızı kısımların kalmamasına özen gösterin. Aksi durumlarda yapılan reçellerin kıvamı yumuşak olduğu için büyük bir lezzet kaybı olmaktadır. Şimdi doğramış olduğumuz karpuz kabuklarını derin bir tencereye koyarak üzerini biraz geçecek kadarı su dolduralım. Suyumuzu ekledikten sonra bu karışım üzerine karbonatı ekleyerek iyice karıştırın ve bu karışımınızı dolaba atarak bir gece dolapta bekletin.
Adım 3: Ertesi gün bu kabukların suyunu süzerek iyice yıkayın. Şimdi asıl işleme geçerek derin bir tencere içerisine bu kabukları koyalım ve üzerini biraz geçecek şekilde su koyarak kaynatmak üzere ocağın altını açın ve ocağa tencereyi koyun. Yaklaşık iki dakika kaynadıktan sonra suyunu iyice süzerek kabukları alalım.
Adım 4: Kabukları tekrar geniş bir tencereye koyarak içerisine toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri, koyarak  orta ateşte iyice pişirelim. Bir süre sonra karpuzların şeffaflaştığını göreceksiniz. Bu durumda pişirmeye devam edin. Bu arada limon tuzunu ekleyerek biraz karıştırın ve yaklaşık beş dakika kadar daha kaynatın.  Son olarak bu reçeli soğutun ve kavanozlarda muhafaza edin. Artık karpuz reçeli hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.12.2015 17:22:08

Karpuz Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karpuz Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Karpuzlu Limonata

Karpuzlu limonata, Karpuz yaz mevsiminde masamızdan hiç eksik olmayan büyük küçük herkesin bayıla bayıla yediği en serinletici meyvelerden biridir. Bu hafif ve lezzetli meyveyi limonata olarak içmeyi hiç denediniz mi? Denemediysen...

Karpuz Kaç Kalori

Karpuz Kaç Kalori, karpuz çok değerli bir besin değeri bulunan meyve olarak yüzyıllardır hayatımızın parçasıdır. Genel olarak yaz aylarında çıkan bu meyvemiz oldukça sağlıklı bir besin değeridir. Günümüzde ve yüzyıllar öncesi yeme...

Karpuzlu Kokteyl

Karpuzlu Kokteyl; Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinin başında gelir. Nedenide buzdolabında soğuk olarak muhafaza edilmesi ile yendiği anda verdiği serinlik hissidir. O yüzdende bugün sizler ile karpuzlu kokteyl tarifini...

Karpuzlu Sakız

Karpuzlu Sakız, sakız ağacının kabukları arasından sızan bir reçine türüdür. Çiğnendikçe yumuşar. Sakız geleneksel olarak sakız ağacından elde edilse de günümüzde daha ekonomik olması için farklı kaynakların kullanıldığı da görülm...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli, Karpuz meyvesi kendisi lezzetli ve sağlıklı olduğu gibi soyarak attığımız kabuğu da işe yarayıp kullanılmaktadır. Karpuz kabuğu oldukça faydalı ve reçeli yapılarak da tüketilen bir meyve türü olmaktadır. Yaz ...

Karpuz Peynir

Karpuz peynir, Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Yazın her öğünde tüketiriz. Tabi ki yanında tüketilen kahvaltılık peynirle süper yakışır. Beyaz peynir ve karpuz yazın vazgeçilmez besinlerindendir. Bu besinler yazın sıc...

Karpuzlu Kurabiye

Karpuz Kurabiye:  Karpuz görünümlü kurabiyeler hem tadıyla, hem görüntüsüyle bir harika’dır. Zahmetli görünse de malzemeler elinizde olduktan sonra çok kalay olacaktır. Sofranız da masanızda karpuz görüntüsüyle  güzellik katac...

Karpuz Zayıflatırmı

Karpuz Zayıflatırmı, Karpuz içerisinde neredeyse %90 olan su miktarı sayesinde inanılmaz bir sıvı kaynağı olmaktadır. Bunun yanı sıra posası da kabızlık sorunu için oldukça etkilidir. Sadece şekerli bir meyve olduğu ve ekmekle tük...

Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, günümüzde tüketilen reçeller arasında önemli bir yer almaktadır. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da özellikle rağbet gören karpuz reçelini sizlerde  evlerinizde yaparak mükemmel lezzetler alabilirsiniz. Birçok insan kar...

Karpuzlu Frozen

Karpuzlu Frozen, Türk mutfağında her ağız lezzetine uygun yemekler, pastalar, börekler, mezeler,  limonatalar, soğuk ve sıcak içecekler yapılır. Mutfağa giren her bayan kolaylıkla istediği çeşidi yapabilir. Bayanlar diyorum çünkü...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

karpuz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018