karpuz.gen.tr
karpuz

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Karpuzun Faydaları

Karpuzun Faydaları, Yazın sıcak günlerinde serinlemenin en sağlıklı ve en lezzetli yolu olan karpuzun insan sağlığına sayısız faydaları bulunmaktadır. Karpuz içerik olarak yüzde doksan sudan oluşmaktadır. 100 gram karpuzda 1 gram protein, 6 gram şeker bulunuyor, yağ ise hiç bulunmuyor. Ayrıca karpuz, A vitamini, C vitamini de bulunmaktadır. Yazın sıcak günlerinde 2 porsiyon karpuz tüketen bir insan günlük vitamin ihtiyacının çoğunu karşılamış oluyor. Karpuz günlük besin ve su ihtiyacını gideren çok lezzetli bir meyvedir. Bu yüzden birçok diyet listesinde karpuz bulunmaktadır. 
Karpuzun içeriğinde bulunan likopenin kansere karşı koruyucu özelliği olmasının yanında, dolaşım sistemini de güçlendirmektedir. Likopen aslında domates ile özdeşleşmiş bir maddedir ve herkes domatesin en fazla likopen bulunan bitki olduğunu düşünür. Amerika da yapılan bir araştırmaya göre, kappuz da bulunan likopen domatese oranla daha hızlı kana karışmakta ve daha etkili olmaktadır. 

Büyük küçük her insanın severek tükettiği bu muhteşem meyvenin bazı faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir.
  • Vücuda canlılık ve enerji verir. Doğal bir nemlendiricidir. Günlük yeteri kadar karpuz tüketen kimsenin cildi güneşin zararlarına karşı korunmuş olur.
  • Karpuz astım hastalığına yakalanma riskini azaltır ve astım krizlerinin şiddetinin azaltılmasında etkilidir.
    Karpuzun Faydaları

    /li>
  • Dolaşım sistemini güçlendirir. Kan basıncını düzenler.
  • Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
  • Spor yapan ve ağır işlerde çalışan kimselerde kas gevşemesini sağladığı için oluşabilecek ağrı ve krampları engeller.
  • Erkeklerde cinsel gücü artırır. 
  • Antioksidan özelliği sayesinde vücut da bulunan bir çok zararlı parazit ve serbest radikallerin vücut dan atılmasını sağlar.
  • İdrar söktürücü özelliği olduğu için böbrekleri yormadan çalışmasını sağlar.
  • Gözleri dinlendirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Gelişme çağındaki çocukların kemik gelişimleri ve yetişkinlerin kemik sağlığı için oldukça faydalıdır.
  • Karpuz, sitrülin üreter yağ hücrelerindeki yağ birikiminin azalmasını sağlar. Sitrülin böbrekler vasıtası ile  arjınine dönüştüren bir amino asittir. Karpuz bu özelliği ile vücudun yağ yakımını sağlar, kişilerin aç kalmadan  ve sağlıklı bir şekilde kilo vermesine yardımcı olur.
  • Böbrek ve idrar yollarında oluşabilecek enfeksiyonlara karşı korucu özelliği vardır. 
  • Karpuz cilt ve saç sağlığı için çok gerekli birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındırmaktadır. Cildin sağlıklı ve nemli kalmasını sağlayan, saçların kırılmasını önleyen A vitamini karpuzda fazlasıyla bulunmaktadır.

Yayınlanma Tarihi : 04.12.2015 10:46:37

Karpuzun Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karpuzun Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Karpuzlu Limonata

Karpuzlu limonata, Karpuz yaz mevsiminde masamızdan hiç eksik olmayan büyük küçük herkesin bayıla bayıla yediği en serinletici meyvelerden biridir. Bu hafif ve lezzetli meyveyi limonata olarak içmeyi hiç denediniz mi? Denemediysen...

Karpuz Kaç Kalori

Karpuz Kaç Kalori, karpuz çok değerli bir besin değeri bulunan meyve olarak yüzyıllardır hayatımızın parçasıdır. Genel olarak yaz aylarında çıkan bu meyvemiz oldukça sağlıklı bir besin değeridir. Günümüzde ve yüzyıllar öncesi yeme...

Karpuzlu Kokteyl

Karpuzlu Kokteyl; Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinin başında gelir. Nedenide buzdolabında soğuk olarak muhafaza edilmesi ile yendiği anda verdiği serinlik hissidir. O yüzdende bugün sizler ile karpuzlu kokteyl tarifini...

Karpuzlu Sakız

Karpuzlu Sakız, sakız ağacının kabukları arasından sızan bir reçine türüdür. Çiğnendikçe yumuşar. Sakız geleneksel olarak sakız ağacından elde edilse de günümüzde daha ekonomik olması için farklı kaynakların kullanıldığı da görülm...

Karpuz Peynir

Karpuz peynir, Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Yazın her öğünde tüketiriz. Tabi ki yanında tüketilen kahvaltılık peynirle süper yakışır. Beyaz peynir ve karpuz yazın vazgeçilmez besinlerindendir. Bu besinler yazın sıc...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli, Karpuz meyvesi kendisi lezzetli ve sağlıklı olduğu gibi soyarak attığımız kabuğu da işe yarayıp kullanılmaktadır. Karpuz kabuğu oldukça faydalı ve reçeli yapılarak da tüketilen bir meyve türü olmaktadır. Yaz ...

Karpuz Zayıflatırmı

Karpuz Zayıflatırmı, Karpuz içerisinde neredeyse %90 olan su miktarı sayesinde inanılmaz bir sıvı kaynağı olmaktadır. Bunun yanı sıra posası da kabızlık sorunu için oldukça etkilidir. Sadece şekerli bir meyve olduğu ve ekmekle tük...

Karpuzlu Kurabiye

Karpuz Kurabiye:  Karpuz görünümlü kurabiyeler hem tadıyla, hem görüntüsüyle bir harika’dır. Zahmetli görünse de malzemeler elinizde olduktan sonra çok kalay olacaktır. Sofranız da masanızda karpuz görüntüsüyle  güzellik katac...

Karpuz Pasta

Karpuz Pasta, Karpuz pastası, alışılmış pastaların dışında bir çeşit yaz aylarında serinlemek amaçla servis edilen soğuk tatlı. Diğer pastalar toz şeker, yağ,un, yumurta ve kabartma tozu hazırlanan hamur ile pasta tabanlarının yer...

Karpuzlu Frozen

Karpuzlu Frozen, Türk mutfağında her ağız lezzetine uygun yemekler, pastalar, börekler, mezeler,  limonatalar, soğuk ve sıcak içecekler yapılır. Mutfağa giren her bayan kolaylıkla istediği çeşidi yapabilir. Bayanlar diyorum çünkü...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

karpuz, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018