{ "title": "Karpuz Kabuğu Reçeli", "image": "https://www.karpuz.gen.tr/images/karpuz-kabugu-receli.jpg", "date": "21.01.2024 12:09:03", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Karpuz Kabuğu Reçeli, Karpuz meyvesi kendisi lezzetli ve sağlıklı olduğu gibi soyarak attığımız kabuğu da işe yarayıp kullanılmaktadır. Karpuz kabuğu oldukça faydalı ve reçeli yapılarak da tüketilen bir meyve türü olmaktadır. Yaz meyvesi olan karpuz, içerdiği vitaminler sayesinde insan vücuduna oldukça yararlı olmaktadır. Karpuz vücudu kansere karşı en fazla koruyan ve bu yüzden kış hazırlığı olarak reçeli yapılan meyvedir. A ve E vitamini içerisinde barındırmaktadır. Karpuz reçeli tüketimi yapıldığı zaman vücuttaki doku ve organlara sahip çıkarak zararlı maddelere karşı korumaktadır. Karpuz yüksek derecede su içerdiği için sık sık tuvalete gidilmesini ve vücuttan atık maddelerin daha sık atılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle karpuz reçeli yapılarak tüketildiğinden dolayı hazmı güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca karpuz reçeli kesinlikle kilo yapmamaktadır.

Karpuz reçeli malzemeler
Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

Karpuz kabuklarını ilk olarak soyacak ya da bıçak ile soyalım. Daha sonra küp-küp olacak şekilde ince ince şeritler halinde doğrayalım. Karpuzun kırmızı yerlerini iyice alalım. Çok önemli bir not ise kırmızı yerleri kalır ise reçel yumuşak olmaktadır. Doğramış olduğumuz karpuz kabuklarını tencereye koyarak, içerisine üzerini geçecek bir şekilde su ilave edilir. Üzerine karbonat ilave edilerek iyice karıştırılır ve 1 gece boyunca buzdolabında bekletilmelidir. Sonraki gün suyunu süzerek, bolca bir suda yıkanmalıdır. Daha sonra aynı şekilde karpuz kabuklarının üstünü geçecek şekilde su koyularak, 2 dakika boyunca kaynatılarak suyu süzülür. Derin bir tencere içine karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri alalım ve ilk önce orta ateşte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak karpuz kabukları şeffaf bir renk alana kadar pişirilmeye devam edilmelidir. En son olarak limon suyunu, limon tuzunu da ekleyerek 5 dakika boyunca kaynatarak ocaktan alınmalıdır. Hazırlanan karpuz kabuğu reçelini bir köşede soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kavanoza boşaltarak buzdolabında saklamaya özen gösterilmelidir.
" } ] }