{ "title": "Karpuz Pasta", "image": "https://www.karpuz.gen.tr/images/karpuz-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 11:25:07", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "Karpuz Pasta, Karpuz pastası, alışılmış pastaların dışında bir çeşit yaz aylarında serinlemek amaçla servis edilen soğuk tatlı. Diğer pastalar toz şeker, yağ, un, yumurta ve kabartma tozu hazırlanan hamur ile pasta tabanlarının yerine sizlere bu sayfada hamursuz bir pasta tarifi vermek istiyorum. Yaz aylarında hem serinlemek için hafif tatlılara ihtiyaç duyarız. Bu nedenle karpuzdan pasta hazırlayarak misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara hafif bir tatlı ikram etmeye ne dersiniz.

Karpuz Pasta yapmak için gerekli malzemeler
Karpuz Pasta Nasıl Yapılır?

Karpuzu ilk önce üst ve alt tarafından bir parça keserek düz zemin üzerinde düz durmasını sağlayalım. Daha sonra keskin ince uçlu bıçakla üst kısımdan alt kısma kadar karpuz kabuklarını keselim. Hiç beyaz kalmayacak şekilde keselim. Karpuzun suyunu bir kâğıt peçete ile silelim. Karpuzu fazla suyunu alalım. Diğer tarafta da soğuk sütle krem şantiyi kıvamı koyulaşana dek çırpalım. Çırpılan bu krem şantiyi biraz dolapta bekleterek kıvam oluşmasını sağlayalım. Sonra fazla suyunu aldığımız karpuzu derin dondurucuda 30 dk kadar bekletirsek yüzeyinin soğumasını sağlamış oluruz. Ardından çıkartıp kremayı çok çabuk bir şekilde yüzeyine kaplar ve krem şantininde üzerine yaban mersini ve ahududu taneleri ile süsleyerek, yan kısımlara da file badem kırıkları ya da badem parçaları ile kaplayalım. Bu süsleme işlemi de bittikten sonra karpuz pastamızı 6-8 saat kadar soğutuyoruz. Soğuyan Karpuz Pastasını dilimledikten sonra misafirlerimize ikram edebiliriz.
" } ] }