{ "title": "Karpuz Suyu", "image": "https://www.karpuz.gen.tr/images/karpuz-suyu.jpg", "date": "20.01.2024 06:32:52", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "
Karpuz suyu, Karpuz, sıcak yaz ayların doğal serinleten çok lezzetli şifa deposu bir meyvedir. Yaz aylarında hararet giderici ve serinletici olduğu için, en çok tüketilen meyvelerden biridir. Karpuz bilindiği üzere çok sulu meyvelerden birisidir. Karpuzun yaklaşık %88'i kadarı sudan oluşmaktadır. Karpuzun kendisi gibi suyu da sağlığa çok faydalıdır. Karpuz, kendisi A vitamini deposu olup, baştan ayağa sağlığımıza faydası bulunmaktadır. Zengin A vitamini sayesinde gözleri dinlendirir ve beslenmesinde de yardımcı olur. Sigara, alkol, uyuşturucu ve mikroplar gibi sağlığımızı tehdit eden zararlı maddelere karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde fayda sağlamaktadır. Karpuz suyunun mükemmel tadı ve kırmızı olması bakımından da sağlığa birçok fayda sağlamaktadır. Meyveler içerisinde güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu için mide, kalp ve bağırsak başta olmak üzere çoğu organın çalışma sistemini koruyarak sağlığımıza yardımcı olmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve metabolizma çalışmasını hızlandırarak fazla yağları yakar ve kilo vermeye de yardımcı olmaktadır.

Karpuz suyunun faydaları nelerdir?
Karpuz suyu kendi başına mükemmel bir içecek olduğu gibi içine başka meyve suları da katılarak, sağlığımıza enerji kaynağı olmaktadır. Özellikle sıcak yaz aylarında, insanlar serinlemek için soğuk yiyecek ve içeceklere yönelirler. Serinlemek için birçok seçenek ve tercih hakkı elbette bulunmaktadır. Ama hem tatlı hem çok enerji veren bir içecek istiyorsanız limonlu karpuz suyu tam ağzımıza layık bir içecektir. Yapımı oldukça basit olduğundan sıcak yaz günlerinde serinlemek için kendiniz ve misafirleriniz için çok değişik ve lezzetli bir tadı olan bu içeceğin hazırlanışı basit olduğu gibi ve o kadarda hızlıdır.

Limonlu karpuz suyu malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Suyu ve toz şekeri, bir tencereye döküp, ocağın üstüne bırakıyoruz. Tencerede şeker eriyip, su kaynadıktan sonra, 1 bardak limon suyunu ilave edip karıştırın. Daha sonra şeker, su ve limon karışımını, buzdolabına koyarak soğumasını sağlıyoruz. Bundan sonraki aşamada karpuzları büyük dilimler halinde, mutfak robotundan geçirip başka bir tencereye boşaltıyoruz. Burada tercihinize göre iri karpuz parçaları kalırsa, el blenderı ile tekrar işlem yapıp biraz koyu olmasını sağlayabilirsiniz. Daha akışkan bir içecek elde etmek içinse kalan iri parçalarını temiz bir beze koyarak elinizle sıkın ya da rendenin ince tarafı ile elimizle oradan geçiriyoruz ve böylece daha akışkan karpuz suyu elde edebilirsiniz. Karpuzu bu şekilde de tüketebilirsiniz. Karpuz suyunu elde ettikten sonra, buzdolabındaki şeker, su ve limon suyu karışımı ile karpuz suyunu karıştırıp, buzdolabına koyarak soğuduktan sonra içebilir ya da ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }