{ "title": "Karpuz Turşusu", "image": "https://www.karpuz.gen.tr/images/karpuz-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 05:56:37", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Karpuz Turşusu, Genellikle kış aylarına girdiğimiz zaman hemen hemen her bayanın yaptığı şey turşu olmaktadır. Fakat turşular çeşit çeşit olmaktadır. Turşunun çeşitleri olup her bayanın yapabileceği kolaylıkta olup her yemeğin yanına koyularak lezzeti artırmaktadır. Karpuz turşusu da hem sevilip hem de lezzetli olduğundan herkesin tercihi olmaktadır. Tek tercih edilen karpuz turşusu genellikle kış aylarında daha çok sevilmektedir.

Karpuz turşusu malzemeler
Karpuz Turşusu Nasıl Yapılır?

Karpuz kabuğunun dış tabakasını sebze soyacağı ile ince ince olacak şekilde soyulmalıdır. Alttaki kabuğu küp-küp olacak şekilde doğranmalıdır. İlk olarak derin bir tencerede 1 çay bardağı su ve tuz ile pişirilmelidir. Pişirilen bu karışımı süzgeç yardımı ile süzelim. Sonra zencefili küçük küçük küpler şeklinde keselim. Elma sirkesi, 1 çay bardağı su ve diğer malzemelerle hepsini birlikte kaynamaya bırakalım. Temiz kuru bir kavanoza karpuz kabuğunu doldurarak üzerine hazırladığımız karışımı dökelim. Daha sonra kavanozun ağzını iyice kapatalım. Serin ve ışıktan uzak bir yerde saklayalım. Daha sonra bir ay bekleme yapıldıktan sonra yemeklerin yanına servis yapılabilir.
" } ] }