{ "title": "Karpuzlu Dondurma", "image": "https://www.karpuz.gen.tr/images/Karpuzlu-Dondurma-22.jpg", "date": "21.01.2024 01:29:20", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Karpuzlu dondurma; Karpuz, yaz mevsiminde sulu özelliği sayesinde en fazla tüketilen meyvelerin başında gelir. Ayrıca lifli yapısı ve bol sulu olması açısından soğuk olarak yenmesi en lezzetli meyvelerin de başında gelir. Özellikle Akdeniz bölgesinde çok sık yetiştirilen karpuz Doğu ve Ege bölgelerinde de yetiştirilir. Yaz dönemlerinin bir başka soğuk yenen lezzeti ise dondurmadır. Bu iki lezzetin bir araya gelmesi ile çok faklı lezzetlerin buluşma noktası olur. Yaz aylarında yaşanan sıcak havalara inat serinletici etkisi olan bu iki besin her daim tüketilebilmektedir. Meyveli bir dondurma olan karpuzlu dondurma evde yapıldığında hem besleyici hem de sağlıklıdır. Hazır ürünlerden daha faydalı olduğu da kesindir.