{ "title": "Karpuzlu Kek", "image": "https://www.karpuz.gen.tr/images/Karpuzlu-Kek-14.jpg", "date": "19.01.2024 00:45:09", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Karpuzlu Kek, Evet muhteşem bir lezzet karpuzlu kek özellikle çok sıcak yaz aylarında yapılacak ve büyük bir zevkle yenilecek bir tatlı türüdür. Bu enfes pastayı yapması çok kolay ve pratiktir insanın içini serinleten bir tariftir. Hele bir de evinde klima olmayanları düşünürsek sıcak yaz günlerinde tüketilecek serin bir lezzettir karpuzlu kek. Şimdi sizlere karpuzlu kek yapımı için gerekli malzeme listesini ve nasıl yapıldığını anlatacağım. Şimdiden kolay gelsin.

Karpuzlu Kek Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Karpuzlu Kek Nasıl Yapılır?

Karpuzlu kek yapmak için öncelikle hazırlanan sütün soğuk olması bir gün buzdolabında bekletilmesi önemlidir. Karpuzlu kek için hazırlanmış soğuk sütü alın ve derince bir kap içerisine dökün ve üzerine bal ve vanilya özünü ekleyerek çırpıcı yardımı ile köpürene kadar güzelce çırpın ve hazırlanan karışımı tekrara buzdolabına koyarak bekletin. Genişçe bir teflon tava hazırlayın ve kısık ateş de iyice kızdırın ve bademleri içerisine koyarak iyice kavurun dikkat edin bademlerin yanmaması çok önemlidir. Bademleri de kızarttıktan sonra bir kenara alın ve soğumasını sağlayın. Hazırlamış olduğunuz iki çeşit malzemeniz beklerken orta boy çekirdeksiz karpuzu alın ve altından, üstünden kesin ve daha sonra karpuzun diğer kabuklarına soyarak karpuzu yuvarlak şekilde çıkartın. Karpuzu servis tabağına alarak buzdolabında soğuyan kremayı alarak karpuzun her tarafını kapatacak şekilde sürün. Daha sonra krema sürülen karpuzun üzerine kızartmış olduğunuz bademleri de serpin. Son olarak çilek, kivi ve böğürtlenleri ince dilimler halinde dilimleyin ve karpuzlu kekin üzerini süsleyin ve hazır olan karpuzlu keki tekrar buz dolabına kaldırın iyice soğumasını bekleyin ve servis edileceğiniz zaman dilimleyerek soğuk servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }