{ "title": "Karpuzlu Kokteyl", "image": "https://www.karpuz.gen.tr/images/Karpuzlu-Kokteyl-45.jpg", "date": "20.01.2024 16:53:16", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Karpuzlu Kokteyl; Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinin başında gelir. Nedenide buzdolabında soğuk olarak muhafaza edilmesi ile yendiği anda verdiği serinlik hissidir. O yüzdende bugün sizler ile karpuzlu kokteyl tarifini paylaşacağım. Özellikle lifli bir yapıda olmasından ötürü çok faydalı olan karpuz içerisinin bol sulu olmasıyla da kokteyli çok kolay yapılan bir meyvedir. Her zaman yaz aylarında yapabileceğiniz hem kolay hem de malzeme olarak az seçenekleri olan bu tür kokteyller serinlemek için en ideal içeceklerin başında gelir.

Karpuzlu Kokteyl malzemeleri
Karpuzlu Kokteylin nasıl yapılır?

Öncelikle üç dilim karpuzun çekirdekleri ayıklanmalıdır. Daha sonrasında karpuz dilimleri mikserden geçirilerek iyice ezildikten sonra bir tarafta bekletilirken, o arada limonatayı hazır veya evde yapılmış olarak temin etmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında karpuz ve limonatayı aynı kaba koyarak ikisini birden tekrardan mikserden geçirerek karışmasını sağlayıp, üzeri ve tadı için içerisine taze nane yaprakları tarçın ve en sonda şeker az az ilave edilerek istediğiniz miktarda veya oranda şekerli olmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra hazır olan karpuzlu kokteyl buzdolabında iki saat bekletildikten sonra istenilen soğukluğa gelen karışımımızın isterseniz içerisine kar buz dediğimiz buzlardan atarak buzlu halde ailenize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }