{ "title": "Karpuzlu Pasta", "image": "https://www.karpuz.gen.tr/images/Karpuzlu-Pasta-79.jpg", "date": "20.01.2024 19:47:45", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Karpuzlu pasta, en sıra dışı pastalardan biridir. İkram olarak sunduğunuz kişilerin şaşkınlığına sunum sırasında şahit olacaksınız. Tat olarak hafif bir tada sahiptir. Yaz aylarında yapılabilen bu pasta hem hafif hem de serinletici bir özelliğe sahiptir. Yaz aylarında sıcak günlerde misafirlerinize sunum yapabileceğiniz en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Hem besleyici hem de sağlığa faydalıdır. Misafir alımlarında sıra dışı ve ayrıcalıklı bir lezzet olarak sunumunu yapabileceğiniz karpuzlu pasta hem hayranlık kazanmanıza hem de tam not almanıza fayda sağlayacaktır. Eşsiz lezzeti yanı sıra görünümü ile de servis tabaklarında iştah kabartıcı bir alternatif olarak sunulabilir. Sizde servis tabaklarındaki klasik ikram çeşitleri arasında farklılığa ihtiyaç duyuyorsanız karpuzlu pastayı tercih etmenizi tavsiye ederiz. Şimdi karpuzlu pasta nasıl oluyor diyorsanız sizler için tarifini paylaşıyoruz. Özellikle yaz aylarında sıkça yapmaya başlayacağınız ve müptelası olacağınızı iddia ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Karpuzlu pasta için gerekli olan malzemeler
Üzerini süslemek için
Karpuzlu pasta nasıl yapılır?

Derin bir kap içerisine soğuk sütü dökün ve içine krem şantiyi ilave edin. Mikser ile 5 dakika kadar çırparak krem şantinin koyu bir hale gelmesini sağlayın. Krem şanti koyulaşınca buzdolabına koyun ve 1 saat kadar bekletin. Böylece daha güzel bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Krem şanti buz dolabında iken sizde karpuzun baş kısımlarını kesin. Karpuza silindir şekli verir gibi karpuzun kabuğunu kesin. Karpuzun dış kabuklarını karpuzun iç kısmını kesmeden yüzeysel olarak kestikten sonra bir bütün olarak kalan karpuzun üzerine krem şanti dökün. Karpuzun tüm yüzeyini krem şanti ile kaplayarak tamamen bir pasta görünümü kazandırın. Krem şanti ile kaplanmış karpuz pasta görünümüne kavuştuktan sonra muzu soyarak dilimleyin. Muz dilimlerini tek tek pasta üzerine dizin. Muz dilimleriyle pastanın tüm yüzeyini kapladıktan sonra böğürtlen ve frambuazlarla pastayı süsleyin. Son olarak çikolata sosunu da pasta üzerine bolca gezdirin. Renkli şekerleri de pasta üzerine ekledikten sonra pastayı buzdolabında biraz bekleterek iyice soğutun. Artık dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Karpuzlu pasta hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }