Karpuz Pekmezi

Karpuz pekmezi, ülkemizde de çokça tüketilen besinlerden biridir. Özellikle son zamanlarda bilimde de araştırma konusu olan karpuz pekmezinin kanser hücreleri üzerinde çok büyük etkilerinin olduğu anlaşılmıştır. Böylesine etkili besinlerin çokça tüketilmesi insanlarda mükemmel etkilerin oluşmasında çok büyük rol oynamaktadır. Kansere karşı çok büyük etkiler gösterdiği kanısına varılan karpuz pekmezi aslında herkes tarafından tüketilmesi gereken besinlerden biridir.
Ülkemize Buldur Gölü kıyısında yetiştirilmekte olan siyak ve sarı renkli karpuzlardan yapılan pekmez, insan sağlığına çok kısa bir sürede etkiler yaparak birçok kanser hastalığının önüne geçebilmektedir. Bu pekmezi birkaç defa yemeyle kimse kanserden kurulamaz. Fakat karpuz pekmezi sürekli olarak belli bir miktar tüketildiğinde vücut bağışıklığını en üst düzeye çıkararak birçok sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilmektedir. Bunun için sizlerde ailenize bu pekmezi bol bol yedirerek çok daha sağlıklı bir yaşam elde edebilirsiniz. Karpuz pekmezi üzerinde yapılmış olan çalışmalar sonucunda kanser hastalığı olan insanların tıbbi ilaçların yanında kanser tedavisinde yardımcı olması amacı ile bu pekmezin de doktorlar tarafından önerilmesi gibi şaşırtıcı sonuçlar ile kaşımıza çıkmıştır. Yani günümüzde bu pekmezi kanser hastalığı için tıbbın yanı sıra alternatif tıp olarak kullanarak kanser hastalığının çok daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle karpuz pekmezini tüketmek için illaki kanser olmak gerekmez.
Kanser sorunundan korunmak için de bu pekmezi bolca tüketebilirsiniz. Şimdi karpuz pekmezini birlikte yapalım.

Karpuz pekmezi malzemeleri

  • Birkaç adet karpuz,
  • Bakır bir kazan

Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır?


Karpuz pekmezinin yapılışı oldukça kolaydır. Sizler hiç zorlanmadan yapabileceğiniz karpuz pekmezini ne kadar fazla yapmak isterseniz o kadar çok karpuz kullanabilirsiniz. Yeter ki kazanınız geniş olsun. Şimdi elinizdeki tüm karpuzların içerisini kaşıklarla oyarak kazan içerisinde biriktirin ve ocağınıza kazanı koyarak karpuzları kaynatın.

Bir süre kaynadıktan sonra dikkatli bir şekilde karpuzların tümünü süzerek suyunu alın. Tam olarak süzülen karpuzların suyunu tekrar kazanda iyice kaynatın. Yaklaşık olarak 10 dk kaynaktan sonra göreceksiniz ki bu su pekmez kıvamını alacaktır. Daha sonra cam kavanozlara koyarak ağzını kapatın ve soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

İşte yapılışı bu kadar basit olan karpuz pekmezinin yapılışının kolaylığının tersine faydaları oldukça fazladır. Aslında karpuzun faydaları karpuz pekmezinin yapılması ile tam olarak ortaya çıkarıldığı için karpuz pekmezinden elde edilen faydalar çok daha fazladır. Bu nedenle sizler de karpuz tüketmek yerine karpuz suyu tüketerek birçok sorunun önüne geçebilirsiniz. Ülkemizde daha çok Güney Doğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak üretilen karpuz ve karpuz pekmezi yaşlılar için tam bir enerji kaynağıdır. Vücutlarının oldukça enerjiye ihtiyaçlarının olması nedeni ile bu insanlara karpuz pekmezini içirebilirsiniz. Bunun yanı sıra yoğun iş hayatı olan insanlarda da karpuz pekmezi tam bir enerji kaynağıdır. Karpuz pekmezinden fayda alabilmek için sabahları aç karınlar birkaç kaşık tüketebilirsiniz. İçerisinde bulunan bol C vitamini sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan bu vitamini kolayca bu pekmez sayesinde alabilirsiniz. Böylece karpuz pekmezi sizin için gerekli olan enerjiyi çok kolay bir şekilde sağlayacak ve sizi birçok hastalıktan koruyacaktır. Bu nedenle insan vücudunun karpuz pekmezinin faydalarına en çok soğuk kış aylarında ihtiyaç duyar.
21.01.2024 08:22:36
Karpuz Pekmezi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karpuz Pekmezi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karpuz Pekmezi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sarı Karpuz

Sarı karpuz, aslında oldukça eski zamanlarda insanlar tarafından üretilen ve bolca tüketilen yiyeceklerden biridir. Son 15 yıldan beri üretimi neredeyse tama...
Devamını Oku

Karpuz Çeşitleri

Karpuz çeşitleri; kavunun anında arkasından yetişen ve mevsiminde sofralarımızdan noksan olmamış karpuz, kabakgiller familyasından yıllık nebattır. Deri...
Devamını Oku

Karpuz Hangi Bölgede Yetişir

Karpuz hangi bölgede yetişir? Bu sorunun cevabı için kısa da olsa bazı coğrafik bilgileri bilmek gerekmektedir, ondan sonra karpuz için uygun yetişme bö...
Devamını Oku

Karpuz Tohumu

Karpuz Tohumu, Karpuz tek senelik bir bitki olup kolları toprak yüzeyinde 3 ve 4 metreye kadar uzayabilir. Susuz tarım koşullarında kökler oluştukca derine i...
Devamını Oku

Karpuz

Karpuz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir karpuz. Özellikle aşırı sıcaklarda besleyici ve elektrolit bakımından zengin olan bir bir su kaynağı ...
Devamını Oku

Karpuz Ekimi

Karpuz Ekimi, Yaz aylarında sıcaklığı bir nebze olsa hafifleten yiyeceklerden olan karpuz hemen hemen herkesin sevdiği bir meyvedir Çoğu kaynağa göre karpuzu...
Devamını Oku

Diyarbakır Karpuzu

Diyarbakır karpuzu dünyaca popüler ender tarım ürünlerimizden birisidir. Dicle nehri kenarında çakıllı, kumlu arazilerde yöreye özgü yollarla yetiştirilen bu...
Devamını Oku

Karpuz Yetiştiriciliği

Karpuz Yetiştiriciliği, Karpuz yetiştirmeye en uygun topraklar akarsu kenarlarındaki milli topraklar ile su tutma kapasitesi yüksek kumlu tınlı ya da tınlı k...
Devamını Oku

Karpuz Ağacı

Karpuz Ağacı, genel olarak ilk söylendiğinde kulağa alışılmamış gibi gelmektedir. Fakat teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak artık tarım ürünleri ve bitkil...
Devamını Oku

Karpuz Çekirdeği

Karpuz çekirdeği, aslında birçok insan farkında olmasa da en az karpuz kadar fayda sağlayarak insanların daha çok Doğu illerinde tükettikleri yiyeceklerden b...
Devamını Oku

Siyah Karpuz

Siyah Karpuz, sıcak ve ılık iklimde yetişir. Meyvesi tatlı ve suludur. Ülkemizde oldukça geniş bir alanda yetiştirilir. Siyah karpuz, güçlü bir antioksi...
Devamını Oku

Karpuz Turşusu

Karpuz Turşusu, Genellikle kış aylarına girdiğimiz zaman hemen hemen her bayanın yaptığı şey turşu olmaktadır. Fakat turşular çeşit çeşit olmaktadır. Turşunu...
Devamını Oku

Karpuz Suyu

Karpuz suyu, Karpuz, sıcak yaz ayların doğal serinleten çok lezzetli şifa deposu bir meyvedir. Yaz aylarında hararet giderici ve serinletici olduğu için...
Devamını Oku

Karpuzun Faydaları

Karpuzun Faydaları, Yazın sıcak günlerinde serinlemenin en sağlıklı ve en lezzetli yolu olan karpuzun insan sağlığına sayısız faydaları bulunmaktadır. Karpuz...
Devamını Oku

Karpuzlu Kek

Karpuzlu Kek, Evet muhteşem bir lezzet karpuzlu kek özellikle çok sıcak yaz aylarında yapılacak ve büyük bir zevkle yenilecek bir tatlı türüdür. Bu enfes pas...
Devamını Oku

Hamilelikte Karpuz

Hamilelikte Karpuz, Hamilelikte birçok yiyecek sağlığınızı veya bebeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Fakat yapılan araştırmalarda yaz gün...
Devamını Oku

Karpuzlu Dondurma

Karpuzlu dondurma; Karpuz, yaz mevsiminde sulu özelliği sayesinde en fazla tüketilen meyvelerin başında gelir. Ayrıca lifli yapısı ve bol sulu olması açısınd...
Devamını Oku

Karpuzlu Pasta

Karpuzlu pasta, en sıra dışı pastalardan biridir. İkram olarak sunduğunuz kişilerin şaşkınlığına sunum sırasında şahit olacaksınız. Tat olarak hafif bir tada...
Devamını Oku

Karpuzlu Frozen

Karpuzlu Frozen, Türk mutfağında her ağız lezzetine uygun yemekler, pastalar, börekler, mezeler, limonatalar, soğuk ve sıcak içecekler yapılır. Mutfağa giren...
Devamını Oku

Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, günümüzde tüketilen reçeller arasında önemli bir yer almaktadır. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da özellikle rağbet gören karpuz reçelini sizlerd...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sarı Karpuz
Karpuz Çeşitleri
Karpuz Hangi Bölgede Yetişir
Karpuz Tohumu
Karpuz
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024