Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, günümüzde tüketilen reçeller arasında önemli bir yer almaktadır. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da özellikle rağbet gören karpuz reçelini sizlerde evlerinizde yaparak mükemmel lezzetler alabilirsiniz. Birçok insan karpuz reçelini zormuş gibi düşünse de aslında karpuz reçelinin yapılışı oldukça kolaydır. Öyle ki bunun için sadece malzemeleri hazırlayarak bir saatlik bir uğraş yetecektir.
Karpuz reçelinin yapılışı sırasında daha çok karpuzun kabukları kullanılmaktadır. Aslında bu bilgi birçok kişiyi şaşırtsa da durum böyledir. Karpuz kabuğunu kullanarak yapacağınız reçelden çok farklı ve güzel bir lezzet alacağınızdan hiçbir zaman şüpheniz olmasın. Karpuz reçelinin vücudunuza sağlayacağı faydalar sizin için oldukça önemli faydalardır. Bu nedenle özellikle kış aylarında tüketmek üzere bu reçeli yaparak uygun ortamlarda muhafaza ederek kış aylarında afiyetle yiyebilirsiniz. Karpuz reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey arifi iyi okuyarak en doğru şekilde uygulamaktır. Aksi durumlarda birçok problemle karşılaşabilirsiniz. Çünkü genellikle malzemelerin tam olarak ayarlanmaması nedeni ile insanlar doğru kıvamı tutturamadıkları için reçelde şekerlenme, cıvıklık ya da koyuluk gibi sorunlar meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra karpuz pekmezi yapıldıktan sonra soğumadan ağzı kapatıldığında şekerleneceği için sürprizlerle karşılaşmamak için soğumadan ağzını kapatmayın.

Karpuz Reçeli Malzemeleri

  • Bir karpuzun yarısının kabuğu,
  • Beş su bardağı kadar toz şeker,
  • Beş su bardağı kadar su,
  • Bir çorba kaşığı karbonat,
  • Beş adet karanfil,
  • Bir adet limon kabuğu (Rendelenmiş)
  • Yarım limon suyu,
  • Dört adet limon tuzu

Karpuz reçeli nasıl yapılır?


Adım 1: Karpuz reçelinin yapılışına geçer geçmez öncelikle karpuzun son derece sert kabuklarını küçük kareler şekline doğrayarak bir kap içerisine koyalım.
Tabi ki karpuz kabuklarını doğramadan önce kabuğunu soyalım. Kabuklarını soyduğumuz karpuzları dilimlerken son derece dikkat edin. Çünkü sert olan kabukların doğranışı zor olduğundan kendinize zarar verebilirsiniz.

Adım 2: Karpuz kabuklarını soyduktan sonra kullanacağınız bu kabuklarda kırmızı kısımların kalmamasına özen gösterin. Aksi durumlarda yapılan reçellerin kıvamı yumuşak olduğu için büyük bir lezzet kaybı olmaktadır. Şimdi doğramış olduğumuz karpuz kabuklarını derin bir tencereye koyarak üzerini biraz geçecek kadarı su dolduralım. Suyumuzu ekledikten sonra bu karışım üzerine karbonatı ekleyerek iyice karıştırın ve bu karışımınızı dolaba atarak bir gece dolapta bekletin.

Adım 3: Ertesi gün bu kabukların suyunu süzerek iyice yıkayın. Şimdi asıl işleme geçerek derin bir tencere içerisine bu kabukları koyalım ve üzerini biraz geçecek şekilde su koyarak kaynatmak üzere ocağın altını açın ve ocağa tencereyi koyun. Yaklaşık iki dakika kaynadıktan sonra suyunu iyice süzerek kabukları alalım.

Adım 4: Kabukları tekrar geniş bir tencereye koyarak içerisine toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri, koyarak orta ateşte iyice pişirelim. Bir süre sonra karpuzların şeffaflaştığını göreceksiniz. Bu durumda pişirmeye devam edin. Bu arada limon tuzunu ekleyerek biraz karıştırın ve yaklaşık beş dakika kadar daha kaynatın. Son olarak bu reçeli soğutun ve kavanozlarda muhafaza edin. Artık karpuz reçeli hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:34:29
Karpuz Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karpuz Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karpuz Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sarı Karpuz

Sarı karpuz, aslında oldukça eski zamanlarda insanlar tarafından üretilen ve bolca tüketilen yiyeceklerden biridir. Son 15 yıldan beri üretimi neredeyse tama...
Devamını Oku

Karpuz Çeşitleri

Karpuz çeşitleri; kavunun anında arkasından yetişen ve mevsiminde sofralarımızdan noksan olmamış karpuz, kabakgiller familyasından yıllık nebattır. Deri...
Devamını Oku

Karpuz Hangi Bölgede Yetişir

Karpuz hangi bölgede yetişir? Bu sorunun cevabı için kısa da olsa bazı coğrafik bilgileri bilmek gerekmektedir, ondan sonra karpuz için uygun yetişme bö...
Devamını Oku

Karpuz Tohumu

Karpuz Tohumu, Karpuz tek senelik bir bitki olup kolları toprak yüzeyinde 3 ve 4 metreye kadar uzayabilir. Susuz tarım koşullarında kökler oluştukca derine i...
Devamını Oku

Karpuz

Karpuz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir karpuz. Özellikle aşırı sıcaklarda besleyici ve elektrolit bakımından zengin olan bir bir su kaynağı ...
Devamını Oku

Karpuz Ekimi

Karpuz Ekimi, Yaz aylarında sıcaklığı bir nebze olsa hafifleten yiyeceklerden olan karpuz hemen hemen herkesin sevdiği bir meyvedir Çoğu kaynağa göre karpuzu...
Devamını Oku

Diyarbakır Karpuzu

Diyarbakır karpuzu dünyaca popüler ender tarım ürünlerimizden birisidir. Dicle nehri kenarında çakıllı, kumlu arazilerde yöreye özgü yollarla yetiştirilen bu...
Devamını Oku

Karpuz Yetiştiriciliği

Karpuz Yetiştiriciliği, Karpuz yetiştirmeye en uygun topraklar akarsu kenarlarındaki milli topraklar ile su tutma kapasitesi yüksek kumlu tınlı ya da tınlı k...
Devamını Oku

Karpuz Ağacı

Karpuz Ağacı, genel olarak ilk söylendiğinde kulağa alışılmamış gibi gelmektedir. Fakat teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak artık tarım ürünleri ve bitkil...
Devamını Oku

Karpuz Çekirdeği

Karpuz çekirdeği, aslında birçok insan farkında olmasa da en az karpuz kadar fayda sağlayarak insanların daha çok Doğu illerinde tükettikleri yiyeceklerden b...
Devamını Oku

Siyah Karpuz

Siyah Karpuz, sıcak ve ılık iklimde yetişir. Meyvesi tatlı ve suludur. Ülkemizde oldukça geniş bir alanda yetiştirilir. Siyah karpuz, güçlü bir antioksi...
Devamını Oku

Karpuz Turşusu

Karpuz Turşusu, Genellikle kış aylarına girdiğimiz zaman hemen hemen her bayanın yaptığı şey turşu olmaktadır. Fakat turşular çeşit çeşit olmaktadır. Turşunu...
Devamını Oku

Karpuz Suyu

Karpuz suyu, Karpuz, sıcak yaz ayların doğal serinleten çok lezzetli şifa deposu bir meyvedir. Yaz aylarında hararet giderici ve serinletici olduğu için...
Devamını Oku

Karpuzun Faydaları

Karpuzun Faydaları, Yazın sıcak günlerinde serinlemenin en sağlıklı ve en lezzetli yolu olan karpuzun insan sağlığına sayısız faydaları bulunmaktadır. Karpuz...
Devamını Oku

Karpuzlu Kek

Karpuzlu Kek, Evet muhteşem bir lezzet karpuzlu kek özellikle çok sıcak yaz aylarında yapılacak ve büyük bir zevkle yenilecek bir tatlı türüdür. Bu enfes pas...
Devamını Oku

Hamilelikte Karpuz

Hamilelikte Karpuz, Hamilelikte birçok yiyecek sağlığınızı veya bebeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Fakat yapılan araştırmalarda yaz gün...
Devamını Oku

Karpuz Pekmezi

Karpuz pekmezi, ülkemizde de çokça tüketilen besinlerden biridir. Özellikle son zamanlarda bilimde de araştırma konusu olan karpuz pekmezinin kanser hücreler...
Devamını Oku

Karpuzlu Dondurma

Karpuzlu dondurma; Karpuz, yaz mevsiminde sulu özelliği sayesinde en fazla tüketilen meyvelerin başında gelir. Ayrıca lifli yapısı ve bol sulu olması açısınd...
Devamını Oku

Karpuzlu Pasta

Karpuzlu pasta, en sıra dışı pastalardan biridir. İkram olarak sunduğunuz kişilerin şaşkınlığına sunum sırasında şahit olacaksınız. Tat olarak hafif bir tada...
Devamını Oku

Karpuzlu Frozen

Karpuzlu Frozen, Türk mutfağında her ağız lezzetine uygun yemekler, pastalar, börekler, mezeler, limonatalar, soğuk ve sıcak içecekler yapılır. Mutfağa giren...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sarı Karpuz
Karpuz Çeşitleri
Karpuz Hangi Bölgede Yetişir
Karpuz Tohumu
Karpuz
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024