Karpuzlu limonata, Karpuz yaz mevsiminde masamızdan hiç eksik olmayan büyük küçük herkesin bayıla bayıla yediği en serinletici meyvelerden biridir. Bu hafif ve lezzetli meyveyi limonata olarak içmeyi hiç denediniz mi? Denemediyseniz hemen kolları sıvayın ve bu mis kokulu serinletici içeceği hemen deneyin. Yazın buzdolaplarınızdan eksik olmayacağına emin olabilirsiniz.
Limonları sıkmadan önce rendenin ince tarafı ile limon kabuğu rendemizi hazırlayalım. Rendelediğimiz kabukları bir kenara alalım. Dilimlenmiş karpuzların çekirdeklerini ayıklayalım. Limon kabukları ve toz şekeri, toz şeker sapsarı olana kadar elimizle birbirine yedire, yedire ovalım. Daha sonra karpuzları, limon suyunu ve toz şekerli limon kabuğu karışımını karıştırıcı ile iyice karıştıralım. Soğuk suyu da azar, azar ilave edip karıştırmaya devam edelim. Elde ettiğimiz karışımı bir tülbentten süzerek güzel bir şişeye ya da sürahiye alalım. Bu arada alternatif olarak servis yaparken kullanacağımız buz yerine karpuzları minik minik doğrayıp derin dondurucu da dondurduktan sonra bardağa koyduğunuz karpuzlu limonatanın içine birkaç parça atabilirsiniz. Hem damak tadına hem de göze hitap eden
karpuzlu limonatamız hazır.
Afiyet olsun.