Karpuzlu Pasta

Karpuzlu pasta, en sıra dışı pastalardan biridir. İkram olarak sunduğunuz kişilerin şaşkınlığına sunum sırasında şahit olacaksınız. Tat olarak hafif bir tada sahiptir. Yaz aylarında yapılabilen bu pasta hem hafif hem de serinletici bir özelliğe sahiptir. Yaz aylarında sıcak günlerde misafirlerinize sunum yapabileceğiniz en ideal lezzetler arasında yer almaktadır.
Hem besleyici hem de sağlığa faydalıdır. Misafir alımlarında sıra dışı ve ayrıcalıklı bir lezzet olarak sunumunu yapabileceğiniz karpuzlu pasta hem hayranlık kazanmanıza hem de tam not almanıza fayda sağlayacaktır. Eşsiz lezzeti yanı sıra görünümü ile de servis tabaklarında iştah kabartıcı bir alternatif olarak sunulabilir. Sizde servis tabaklarındaki klasik ikram çeşitleri arasında farklılığa ihtiyaç duyuyorsanız karpuzlu pastayı tercih etmenizi tavsiye ederiz. Şimdi karpuzlu pasta nasıl oluyor diyorsanız sizler için tarifini paylaşıyoruz. Özellikle yaz aylarında sıkça yapmaya başlayacağınız ve müptelası olacağınızı iddia ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Karpuzlu pasta için gerekli olan malzemeler

  • 1 tane orta boy büyüklüğünde karpuz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Üzerini süslemek için

  • 2 tane muz
  • Böğürtlen
  • Frambuaz
  • 1 paket çikolata sosu
  • Renkli şekerler

Karpuzlu pasta nasıl yapılır?


Derin bir kap içerisine soğuk sütü dökün ve içine krem şantiyi ilave edin.
Mikser ile 5 dakika kadar çırparak krem şantinin koyu bir hale gelmesini sağlayın. Krem şanti koyulaşınca buzdolabına koyun ve 1 saat kadar bekletin. Böylece daha güzel bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Krem şanti buz dolabında iken sizde karpuzun baş kısımlarını kesin. Karpuza silindir şekli verir gibi karpuzun kabuğunu kesin. Karpuzun dış kabuklarını karpuzun iç kısmını kesmeden yüzeysel olarak kestikten sonra bir bütün olarak kalan karpuzun üzerine krem şanti dökün. Karpuzun tüm yüzeyini krem şanti ile kaplayarak tamamen bir pasta görünümü kazandırın. Krem şanti ile kaplanmış karpuz pasta görünümüne kavuştuktan sonra muzu soyarak dilimleyin. Muz dilimlerini tek tek pasta üzerine dizin. Muz dilimleriyle pastanın tüm yüzeyini kapladıktan sonra böğürtlen ve frambuazlarla pastayı süsleyin. Son olarak çikolata sosunu da pasta üzerine bolca gezdirin. Renkli şekerleri de pasta üzerine ekledikten sonra pastayı buzdolabında biraz bekleterek iyice soğutun. Artık dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Karpuzlu pasta hazır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 19:47:45
Karpuzlu Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karpuzlu Pasta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karpuzlu Pasta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sarı Karpuz

Sarı karpuz, aslında oldukça eski zamanlarda insanlar tarafından üretilen ve bolca tüketilen yiyeceklerden biridir. Son 15 yıldan beri üretimi neredeyse tama...
Devamını Oku

Karpuz Çeşitleri

Karpuz çeşitleri; kavunun anında arkasından yetişen ve mevsiminde sofralarımızdan noksan olmamış karpuz, kabakgiller familyasından yıllık nebattır. Deri...
Devamını Oku

Karpuz Hangi Bölgede Yetişir

Karpuz hangi bölgede yetişir? Bu sorunun cevabı için kısa da olsa bazı coğrafik bilgileri bilmek gerekmektedir, ondan sonra karpuz için uygun yetişme bö...
Devamını Oku

Karpuz Tohumu

Karpuz Tohumu, Karpuz tek senelik bir bitki olup kolları toprak yüzeyinde 3 ve 4 metreye kadar uzayabilir. Susuz tarım koşullarında kökler oluştukca derine i...
Devamını Oku

Karpuz

Karpuz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir karpuz. Özellikle aşırı sıcaklarda besleyici ve elektrolit bakımından zengin olan bir bir su kaynağı ...
Devamını Oku

Karpuz Ekimi

Karpuz Ekimi, Yaz aylarında sıcaklığı bir nebze olsa hafifleten yiyeceklerden olan karpuz hemen hemen herkesin sevdiği bir meyvedir Çoğu kaynağa göre karpuzu...
Devamını Oku

Diyarbakır Karpuzu

Diyarbakır karpuzu dünyaca popüler ender tarım ürünlerimizden birisidir. Dicle nehri kenarında çakıllı, kumlu arazilerde yöreye özgü yollarla yetiştirilen bu...
Devamını Oku

Karpuz Yetiştiriciliği

Karpuz Yetiştiriciliği, Karpuz yetiştirmeye en uygun topraklar akarsu kenarlarındaki milli topraklar ile su tutma kapasitesi yüksek kumlu tınlı ya da tınlı k...
Devamını Oku

Karpuz Ağacı

Karpuz Ağacı, genel olarak ilk söylendiğinde kulağa alışılmamış gibi gelmektedir. Fakat teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak artık tarım ürünleri ve bitkil...
Devamını Oku

Karpuz Çekirdeği

Karpuz çekirdeği, aslında birçok insan farkında olmasa da en az karpuz kadar fayda sağlayarak insanların daha çok Doğu illerinde tükettikleri yiyeceklerden b...
Devamını Oku

Siyah Karpuz

Siyah Karpuz, sıcak ve ılık iklimde yetişir. Meyvesi tatlı ve suludur. Ülkemizde oldukça geniş bir alanda yetiştirilir. Siyah karpuz, güçlü bir antioksi...
Devamını Oku

Karpuz Turşusu

Karpuz Turşusu, Genellikle kış aylarına girdiğimiz zaman hemen hemen her bayanın yaptığı şey turşu olmaktadır. Fakat turşular çeşit çeşit olmaktadır. Turşunu...
Devamını Oku

Karpuz Suyu

Karpuz suyu, Karpuz, sıcak yaz ayların doğal serinleten çok lezzetli şifa deposu bir meyvedir. Yaz aylarında hararet giderici ve serinletici olduğu için...
Devamını Oku

Karpuzun Faydaları

Karpuzun Faydaları, Yazın sıcak günlerinde serinlemenin en sağlıklı ve en lezzetli yolu olan karpuzun insan sağlığına sayısız faydaları bulunmaktadır. Karpuz...
Devamını Oku

Karpuzlu Kek

Karpuzlu Kek, Evet muhteşem bir lezzet karpuzlu kek özellikle çok sıcak yaz aylarında yapılacak ve büyük bir zevkle yenilecek bir tatlı türüdür. Bu enfes pas...
Devamını Oku

Hamilelikte Karpuz

Hamilelikte Karpuz, Hamilelikte birçok yiyecek sağlığınızı veya bebeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Fakat yapılan araştırmalarda yaz gün...
Devamını Oku

Karpuz Pekmezi

Karpuz pekmezi, ülkemizde de çokça tüketilen besinlerden biridir. Özellikle son zamanlarda bilimde de araştırma konusu olan karpuz pekmezinin kanser hücreler...
Devamını Oku

Karpuzlu Dondurma

Karpuzlu dondurma; Karpuz, yaz mevsiminde sulu özelliği sayesinde en fazla tüketilen meyvelerin başında gelir. Ayrıca lifli yapısı ve bol sulu olması açısınd...
Devamını Oku

Karpuzlu Frozen

Karpuzlu Frozen, Türk mutfağında her ağız lezzetine uygun yemekler, pastalar, börekler, mezeler, limonatalar, soğuk ve sıcak içecekler yapılır. Mutfağa giren...
Devamını Oku

Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, günümüzde tüketilen reçeller arasında önemli bir yer almaktadır. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da özellikle rağbet gören karpuz reçelini sizlerd...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sarı Karpuz
Karpuz Çeşitleri
Karpuz Hangi Bölgede Yetişir
Karpuz Tohumu
Karpuz
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024